Bookmark and Share
 


Forsøgspersoner søges til projekt om vedligeholdelse af vægttab

 

Har du for nylig opnået et vægttab? 

Kunne du tænke dig at deltage i NoHoW (Navigating to a Healthy Weight), der har til formål at hjælpe dig med at holde dit vægttab på lang sigt? 

NoHoW er et forskningsprojekt, der foregår på Frederiksberg Hospital ved Enheden for Epidemiologisk Kostforskning på Parker Instituttet. Studiet er et samarbejde mellem en række europæiske forskningsenheder og er finansieret af EU.

I projektet vil vi undersøge, hvordan du kan vedligeholde dit vægttab på lang sigt, og om dette kan hjælpes på vej ved brug af en app, en digital vægt med adgang til internet via Wi-Fi, og et armbånd, der måler al aktivitet og søvn. Disse vil alle blive stillet til rådighed gratis.

Forskningsprojektet forløber over en periode på 18 måneder og omfatter 5 besøg på Frederiksberg Hospital, hvor vi foretager en række målinger af bl.a. din vægt, din krops sammensætning af fedt og muskler samt en række blodmarkører. Du vil også blive bedt om at udfylde en række spørgeskemaer om bl.a. din livsstil og dine spisevaner. 

I løbet af de 18 måneder studiet foregår, vil du desuden blive bedt om at veje dig selv regelmæssigt samt at bære et aktivitetsarmbånd.

Efter din deltagelse får du lov til at beholde den digitale vægt og dit aktivitetsarmbånd. Som deltager i studiet vil du desuden have adgang en app designet til at støtte vægtvedligeholdelse.                


Hvem kan deltage?

Du kan deltage i NoHoW hvis du:

 • er over 18 år,
 • inden for de sidste 12 måneder har tabt minimum 5 % af din kropsvægt, og at du før vægttabet havde et BMI over 25 (vi kan udregne dette for dig),
 • er i stand til at deltage i 5 møder på Frederiksberg Hospital i løbet af en 18 måneders periode,
 • har adgang til internet via computer, smartphone eller tablet.

Du kan ikke deltage hvis du:

 • har tabt dig pga. sygdom, medicin eller kirurgisk indgreb (herunder gastrisk bypass og gastrisk banding),
 • er gravid eller planlægger, at blive gravid for de næste 18 måneder,
 • ammer,
 • er blevet diagnosticeret med en spiseforstyrrelse,
 • ikke er i stand til at udføre mild til moderat fysisk aktivitet,
 • planlægger at flytte eller rejse i en længere periode inden for de kommende 18 måneder (over 4 sammenhængende uger i projektperioden),
 • fornylig er blevet diagnosticeret med type 1 diabetes.


Hvordan kan du være med?

Såfremt du er interesseret i at deltage eller ønsker mere information, kan du finde det på vores hjemmeside: http://dk.nohow.eu/. Hvis du ønsker at deltage efter at have læst informationen på hjemmesiden, kan du udfylde et kort spørgeskema på NoHoW’s hjemmeside, for at finde ud af om du kan deltage i studiet.

 
 
 
 
Godkendt af etisk komité med journalnummer: HS-:H-16030495
 


Sofus C. Larsen
Parker Instituttet
Nordre Fasanvej 57
2000 Frederiksberg
Tlf: 38163064
sofus.larsen@regionh.dk