Bookmark and Share
 


Effekten af kombineret okklusion og elektrisk stimulation på muskelfunktion og muskeltværsnit under 4 dages immobilisering

 
Du kan muligvis deltage i dette forsøg hvis du:
  • Er rask.
  • Er mellem 18 og 30 år gammel.
  • Dyrker mellem 2 og 20 timers motion ugentligt.

Raske og aktive mænd og kvinder mellem 18 og 30 år søges til speciale omkring effekten af kombineret okklusion og elektrisk stimulation på muskelfunktion og muskeltværsnit under 4 dages immobilisering


Forsøget udføres som et speciale ved idræt og sundhed på SDU, og undersøger effekten af at kombinere elektrisk stimulering og okklusion (delvis afklemning af blodflow) under et 4-dages forløb med immobilisering.


Dette vil vi gøre, mens forsøgspersonerne er immobiliserede på det ene ben; det vil sige, at man som forsøgsperson får en skinne på knæet, således at knæleddet holdes stift. Man får udleveret et par krykker samtidig, så man kan naturligvis stadig komme omkring og passe arbejde og lignende.


I løbet af de 4 dage hvor denne skinne skal bæres, skal deltagere 1 gang om dagen møde ind på SDU, hvor de vil modtage to behandlinger af vores protokol for el-stimulering og okklusion. Der vil gå ca. 2 timer mellem de to behandlinger, og ventetiden kan man bruge som man har lyst med evt. skolearbejde, se tv på en tablet eller lignende.


2 dage i forvejen for projektet vil man skulle møde ind til nogle indledende tests på SDU, der omfatter maksimal muskelstyrketest i en benpres, muskelbiopsi, blodprøve og DXA-scanning.

Dette vil blive gentaget umiddelbart efter de 4 dage med knæskinne.


En tredjedel af vores forsøgspersoner vil gennemgå denne protokol, mens en anden tredjedel vil modtage den elektriske stimulering uden okklusion, og den sidste tredjedel vil fungere som kontrolgruppe, og skal således have foretaget samme tests, og ligeledes bære knæskinnen, men vil ikke modtage denne behandling.


Man vil modtage 2000 kr i vederlag for at deltage uanset hvilken gruppe, man er i.
Derudover vil man få adgang til alle sine personlige testresultater.


Forsøget skal afvikles i midten af november, 2017.


Hvis du har lyst til at deltage eller har yderligere spørgsmål, kan du kontakte mig her:

Mail: Kenni@Fisker-Performance.dk
Tlf: 60 19 85 76

 

Se vedhæftede pdf-fil for yderligere information.   [hvad er en pdf-fil?]

 
 
Godkendt af etisk komité med journalnummer: SD-:S-20170025
 


Kenni Eliasen
Syddansk Universitet
Campusvej 55
5230 
Tlf: 60198576
Keeli15@student.sdu.dk