Bookmark and Share
 


Præ-diabetikere søges til forskningsprojekt omhandlende iskæmisk konditionering

 
Du kan muligvis deltage i dette forsøg hvis du:
  • Er mellem 30 og 70 år gammel.
  • Har et bmi på mellem 18 og 35.
  • Er ikke-ryger.
  • Er diagnosticeret med præ-diabetes (højt blodsukker)

Diabetes (sukkersyge) samt de tidlige stadier af sygdommen, er stærkt forbundet med en øget risiko for hjertekarsygdomme. I dette studie vil vi undersøge om en ny simpel og ufarlig procedure der udføres i hjemmet, kan forbedre blodkarrenes- samt musklernes funktion og sundhed. Proceduren indebærer gentaget kortvarig aflukning af blodtilførslen til armen med en blodtryksmanchet (iskæmi), efterfulgt af kortvarig reperfusion (åbning af blodtilførsel).  


Vi søger 32 forsøgspersoner, både mænd og kvinder, i alderen 30 - 70 år. Det er en forudsætning for deltagelse i studiet, at man har præ-diabetes og derved en øget risiko for udvikling af type II diabetes samt hjertekarsygdomme. Præ-diabetes er kendetegnet ved at man har forhøjet blodsukker, men på et niveauet der ligger under en type II diabetes diagnose. 

For at deltage skal man være ikke-ryger (de sidste 10 år), man må ikke tidligere være diagnosticeret med type II diabetes eller hjertekarsygdomme, man må ikke lide af andre kroniske sygdomme eller tage medicin regelmæssigt (håndkøb tilladt) og man må ikke være svært overvægtig (BMI under 35).


Som deltager i studiet skal man gennemgå en indledende helbredsundersøgelse samt tre forsøgsdage før og efter en 8-ugers behandlingsperiode. I denne periode skal man hver dag, i eget hjem, udføre en 45-minutters automatisk behandling med blodtryksmanchet. 

Forsøget udføres på Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet og på Steno Diabetes Center, Gentofte. Der ydes økonomisk kompensation for deltagelse heri.

Forsøget er godkendt af De Videnskabelige Komitéer for Region Hovedstaden og støttes af Dansk Diabetes Akademi samt De Frie Forskningsråd.


INTERESSERET?

For yderlige oplysninger eller spørgsmål, kontakt venligst:


Nicolai Rytter, Ph.d. Studerende

E-mail: RICstudy@nexs.ku.dk

Telefon: +45 3533 1600 

Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet

Universitetsparken 13, 2100 København Ø

 
 
 
 
Godkendt af etisk komité med journalnummer: HS-:H-16048498
 


Nicolai Rytter Mortensen
Institut for Idræt og Ernæring
Universitetsparken 13
2100 København Ø
Tlf: 22131945
nim@nexs.ku.dk