Bookmark and Share
 


Raske mænd mellem 40-65 år og BMI under 32 søges (Fyn)

 

Du kan muligvis deltage i dette forsøg hvis du

§  Er mellem 40-65 år

§  Har et BMI < 32

§  Er ikke-rygere

§  Er inaktiv, dvs. ikke dyrker motion mere end 2 timer/uge

 

Niveauerne af hormonet aldosteron er forhøjet hos personer der har type 2 diabetes. Vi vil gerne undersøge om behandling med et velkendt lægemiddel, der hæmmer aldosteron receptorerne, forbedrer blodkarrenes funktion samt evnen til at optage sukker hos type 2 diabetikere.

 

Forsøgene vil strække sig over i alt 4 forsøgsdage af 7 timer, og vil foregå på Institut for Kardiovaskulær og Renal Forskning, J.B. Winsløvsvej 21, 5000 Odense C.

 

Forsøgsdagene er adskilt af 8 ugers behandling med det velkendte lægemiddel, der hæmmer optagelsen af aldosteron i cellerne. Dvs. 2 forsøgsdage før og 2 forsøgsdage efter de 8 ugers behandling.


Man skal møde fastende og ligge stille i en seng mens undersøgelserne står på, og der vil i forbindelse med forsøgsdagene blive udtaget mindre muskelprøver under lokalbedøvelse.


Forud for første forsøgsdag udføres en forundersøgelse, der vil bestå af en samtale samt en blodprøve til en generel screening.

Det er frivilligt at deltage i forsøgene, og kan kun ske efter du har fået både mundtlig og skriftlig information samt underskrevet en samtykkeerklæring.

 

Der udbetales et honorar efter endt forsøgsrække.

 

Projektet er godkendt af videnskabsetisk komité: H- 15007940 

 

Ved interesse, kontakt gerne

Stine Høyer Finsen

ph.d. studerende, læge 

J.B. Winsløws vej 21, 5000 Odense   

sfinsen@health.sdu.dk  
 
 
 
Godkendt af etisk komité med journalnummer: HS-SD-:H-15007940
 


Stefan Mortensen
Syddansk Universitet
J.B.Winswøvsvej 21 3
5000 Odense
Tlf: 61717040
smortensen@health.sdu.dk