Bookmark and Share
 


Raske forsøgsdeltagere søges til forskningsprojekt om den smertelindrende effekt af lyde og musik

 
Du kan muligvis deltage i dette forsøg hvis du:
  • Er rask.
  • Er mellem 18 og 60 år gammel.
  • Ikke tager medicin regelmæssigt.
  • Højrehåndet; Normal hørelse; Ingen eller minimal musikalsk træning.

Vi søger raske, højrehåndede forsøgsdeltagere (begge køn) i alderen 18-60 år til et forsøg, hvor vi undersøger den smertelindrende effekt af auditive input. Som forsøgsdeltager vil du lytte til musik og naturlyde, samtidig med vi påfører en tolerabel smerte på din underarm ved hjælp af varme. Til sammenligning vil du også få påført denne smerte uden at lytte til musik eller naturlyde, hvor du i stedet vil lytte til en kontrollyd.

Udover testningen med smertepåvirkningen, musik, naturlyde og kontrollyd anvendes forskellige procedurer og lægemidler i undersøgelsen af den smertelindrende effekt. Bemærk derfor, at du under forsøget vil indtage følgende godkendte lægemidler: Naltrexon og Haloperidol. Forsøget indebærer derudover, at vi tester din musikalitet og de følelser, du oplever, når du lytter til musikken, naturlyden og kontrollyden.

Deltagelse vil samlet set fordele sig over 3 dage af cirka 3 timers varighed per gang. Selve forsøget tager dog kun 1 time, og du er derfor velkommen til at medbringe læsestof til ventetiden. Forsøget finder sted i uge 1-5 (januar 2018) og foregår på Aarhus Universitetshospital i regi af Center for Music in the Brain, Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet.

Tre Supergavekort á 200 kr. stykket (skattepligtige) fra Gavekortet.dk gives som kompensation for deltagelse i forsøget. 


 
 
 
 
Godkendt af etisk komité med journalnummer: MJ-:1-10-72-317-16
 


Sigrid Juhl Lunde
Aarhus Universitet
Bartholins Allé 11
8000 Aarhus C
Tlf: 60160107
lunde@psy.au.dk