Bookmark and Share
 


RØG ALARM PROJEKT

 
Du kan muligvis deltage i dette forsøg hvis du:
  • Hørenedsættelse i begge ører

Vil du være med til at redde liv?

I det sidste 10 år har der i Danmark alene været 71 dødsbrande i gennemsnittet pr. år.

De fleste af ofrene var 50-90 år gamle. Dansk Brand og sikringsteknisk Institut (DBI) anbefaler at alle hjem skal være forsynet med mindst en røgalarm. Forskellige studier fra udlandet har dokumenteret, at røgalarmer kan redde liv.

Det er dog desværre sådan at mange med hørenedsættelse har svært ved at høre toner/lyde med høje frekvenser på grund af et høretab i diskant området. Det kunne f.eks. være fuglenes kvidren. En anden ting er, at alle røgalarmer på det danske marked alarmerer med en høj tone frekvens på mindst 3100 Hz, og derfor vil mange danskere med hørenedsættelse i diskant området også have svært ved at høre denne, når den går af. Dette kan have fatale konsekvenser, som i værste fald kan betyde død. En del af disse personer bemærker desværre ikke ovenstående problem, da de til dagligt er udstyret med velfungerende høreapparater, som gør at man måske ikke ligger mærke til dette. Men det er desværre sådan, at de fleste brandulykker forekommer i forbindelse med søvn. De fleste tager deres høreapparater af i forbindelse med indsovning, hvilket gør at man er særlig udsat, selvom man har installeret en røgalarm i hjemmet.

Et alternativ ville være hvis personer med høretab i diskant området blev udstyret med en røgalarm, der kan alarmere med en lav frekvens som de kan høre!

 

Vi ønsker at teste om en lav frekvens røgalrm tone er et bedre alternativ til den allerede eksisterende røgalarm på det danske marked. Derfor søger vi personer med mild til svær høretab i begge øre, som vil deltage i et klinisk forsøg. 

Testning af ovenstående vil forgå mens personen sover, da risikoen for brandulykker vil være størst i forbindelse med søvn.

Forsøget kommer til at forgå på Odense Universitetshospital (høreklinikken + neurofysiologisk afdeling) i dagtiden. 

 

Har du mod og lyst til at bidrage til ovenstående og måske være med til at redde liv i Danmark, er du hjertelig velkommen til at kontakte os via nedenstående for yderligere information.

 

På forhånd tak.

 

Tel: 60736680

E-mail: chala13@student.sdu.dk

 
 
 
 
Godkendt af etisk komité med journalnummer: SD-:17/34518-196
 


Cheikh Alasadi
Syddansk Universitet
Campusvej 55
5230 Odense M
Tlf: 60736680
chala13@student.sdu.dk