Bookmark and Share
 


Personer med smerter efter brystkræftoperation søges

 
Du kan muligvis deltage i dette forsøg hvis du:
  • Er kvinde.
  • Er mere end 18 år gammel.
  • Tidligere fået fjernet brystet grundet brystkræft/ mastektomi

Projektet, der gennemføres på Plastikkirurgisk Afdeling på Odense Universitets Hospital, har til formål at undersøge, om fedttransplantation sammen med løsning af arvæv kan anvendes til behandling af kroniske smerter i bryst og armhule efter brystkræftbehandling.

Fedttransplantation anvendes allerede til behandling af strammende arvæv. Ofte fortæller patienterne efterfølgende, at det samtidig har haft en god effekt på deres smerter. Der findes et par mindre studier, som understøtter dette, men der foreligger endnu ikke tilstrækkelig viden om, hvorvidt fedttransplantation kan nedsætte kroniske smerter eller ej.

Forsøget er et lodtrækningsforsøg. Halvdelen af deltagerne får foretaget arvævsløsning med fedttransplantation, og den anden halvdel, kontrolgruppen, får kun foretaget arvævsløsning. Deltagerne vil være uvidende om, hvilken behandling de har modtaget, indtil afslutning af projektet.

Alle deltagere følges i seks måneder efter operation, hvorefter resultatet vurderes ved hjælp af spørgeskemaer og klinisk undersøgelse. Hvis det ved projektets afslutning viser sig, at fedttransplantation har en betydelig effekt på smerter, vil alle i kontrolgruppen efterfølgende blive tilbudt fedttransplantation.

 Kvinder, der er opereret for brystkræft med fjernelse af brystet, og som oplever smerter i operationsområdet, på bryst og eller i armhulen, kan deltage i projektet. Projektet udgår fra Region Syddanmark, men er grundet stor interesse åbent for kvinder fra hele landet. Såfremt du ønsker uforpligtende information om deltagelse i projektet, er du meget velkommen til at kontakte undertegnede.


Martin Sollie
Res.læge.
Martin.Sollie@rsyd.dk - www.ouh.dk

Tlf. +45  42 75 55 24

Plastikkirugisk Afdeling Z
Odense Universitetshospital

J.B. Winsløws Vej 4, Indgang 20 Penthouse 2. sal, 5000 Odense C  

  

 

Se vedhæftede pdf-fil for yderligere information.   [hvad er en pdf-fil?]

 
 
Godkendt af etisk komité med journalnummer: SD-:S-20160185
 


Martin Sollie
Plastikkirugisk afd. Odense Universitetshospital
J. B. WInsløvsvej 4
5000 Odense C
Tlf: 42 75 55 24
martin@sollie.dk