Bookmark and Share
 


Forsøgspersoner med intim, navle, bryst, øjenbryn eller læbe piercing søges til et forsøg omhandlende udvikling af ikke-invasiv metode til elektrisk stimulation af nerver til behandling af inkontinens hos mennesker(Nordjylland)

 
Du kan muligvis deltage i dette forsøg hvis du:
  • Er rask.
  • Er mellem 18 og 80 år gammel.
  • Piercing (intim/navle/bryst/læbe/øjenbryn)

Formål med forsøget

Urin- og afføringsinkontinens er et stort problem for mange. Man kan anvende elektrisk stimulation af nerver til at behandle lidelsen, og der findes allerede et produkt, til behandling med elektrisk stimulation, men dette produkt skal indopereres i ryggen på patienten. Med dette forsøg ønsker vi at undersøge en metode til elektrisk stimulation, som ikke kræver operation. Ved at stimulere en nerve ved kønsorganerne, med en speciel elektrode, vil stimulationen blive anvendelig og bekvem i dagligdagen for de personer, der har brug for behandling. Vi ønsker derfor at afprøve, om man kan stimulere disse nerver ved hjælp af en elektrode, der er udformet og placeret som en genital piercing.

Hvem kan deltage i forsøget?

Du kan deltage i forsøget, hvis du er i alderen 18-80 år og har en piercing i nærheden af klitoris (kvinder) eller langs penis (mænd), navlen, brystvorte, læben eller øjenbrynet.

Hvordan foregår forsøget?

Forsøget består af 1 session af ca. 1,5 - 2 timer og udføres af forsøgsansvarlig professor Nico Rijkhoff. Der vil desuden være en kvindelig forsøgsassistent til stede, som observerer og tager noter.

Forsøget består af 2 tests:


1. Elektrisk stimulation af nerver med elektroder, der klæbes til huden


2. Elektrisk stimulation af nerver med en elektrode, der er udformet som en piercing og placeret i den hudkanal, hvor din egen piercing normalt sidder

 

Kompensation

Der udbetales en kompensation på i alt kr. 200 for din deltagelse i forsøget. Desuden godtgøres evt. udgifter til transport efter statens takster.


Forsøget er godkendt af “Den Videnskabsetiske Komité for Region Nordjylland”, sagsnummer N-20180002.


Bemærk venligst, at du skal have en gyldig arbejdstilladelse, hvis du kommer fra et såkaldt tredjeland.

 

Vi håber, at du med denne information har fået tilstrækkeligt indblik i, hvad det vil sige at deltage i forsøget, og at du føler dig rustet til at tage beslutningen om din eventuelle deltagelse. 


Hvis du vil vide mere om forsøget, er du meget velkommen til at kontakte undertegnede.

Med venlig hilsen

Forsøgsansvarlig

Nico J.M. Rijkhoff, Professor

SMI

Aalborg Universitet

Fredrik Bajers Vej 7D3

9220 Aalborg

Tlf.: 9940 8810

E-mail: nr@hst.aau.dk

 

Se vedhæftede pdf-fil for yderligere information.   [hvad er en pdf-fil?]

 
 
Godkendt af etisk komité med journalnummer: NJ-:N-20180002
 


Julie Hellevik
Aalborg Universitet
Fredrik Bajers vej 7
9220 Aalborg Ø
Tlf:
jhelle@hst.aau.dk