Bookmark and Share
 


Raske personer søges til videnskabeligt forskningsprojekt på Dermatologisk Afdeling Bispebjerg Hospital

 
Du kan muligvis deltage i dette forsøg hvis du:
  • Er rask.
  • Er mellem 18 og 100 år gammel.

Formål: At undersøge Protoporphyrin IX (PpIX) fluorescens på hudoverfladen og nede i huden efter behandling med thermo-mekanisk teknik (TMI) og påsmøring af 5-aminolevulinsyre (5-ALA) opløst i en væske og i en creme/gel. Denne teknik varmepåvirker og danner små kanaler i huden med minimal hudreaktion. Vi ønsker at undersøge om teknikken kan øge mængden af PpIX fluorescens på hudoverfladen via et fluorescenskamera og nede i huden ved hjælp af mikroskopi på hudbiopsier. Denne nye teknik har potentiale til at kunne anvendes som forbehandling før fotodynamisk terapi (PDT), som er en standard behandling til forstadier til hudkræft og visse typer af hudkræft.  

Du kan deltage, hvis du bl.a. opfylder nedenstående kriterier:

·         Over 18 år

·         Med lys hudtype

·         Med normal hud på ryggen

Forsøget indebærer:

Forsøget er opdelt i to dele: Forsøg A og forsøg B.

Forsøg A: Til dette forsøg skal du møde 2 gange: 1 screeningsbesøg af ca. ½ times varighed og 1 behandlingsdag af ca. 4 timers varighed. Vi undersøger det rette tidspunkt at udtage en biopsi fra huden. Til behandlingsdagen vil vi markere 4 forsøgsområder på den øverste del af din ryg. Vi forbehandler 3 af forsøgsområderne med TMI og 5-ALA opløst i en væske. Vi tager en hudbiopsi fra 4 forsøgsområder efter 1 time, 2 timer og 3 timer. Du skal lægge på maven det meste af forsøgsdagen, som vil tage ca. 4 timer.

Forsøg B: Du skal møde 2 gange: 1 screeningsbesøg af ca. ½ times varighed og 1 behandlingsdag af ca. 6 timer. Vi markerer 11 forsøgsområder på den øverste del af din ryg. Vi forbehandler forsøgsområderne med TMI og 5-ALA opløst i en væske og i en creme/gel. Vi tager en hudbiopsi fra 5 forsøgsområder efter 2 timer og 3 timer. Tidspunktet afgøres endeligt, når vi har resultaterne fra forsøg A. Vi forventer, at forsøgsdagen vil tage ca. 6 timer, og du skal lægge på maven det meste af tiden. Vi vil i løbet af forsøgsdagen tage fotos af huden.

Honorar:

Deltagelse i forsøget kompenseres med 1.500 kr. til forsøg A og 1800 kr. til forsøg B, som er skattepligtig B-indkomst.

Sted:

Dermatologisk Afdeling, Nielsine Nielsens Vej 17, opgang 9, 2. sal, 2400 København NV.

Kontakt og yderligere information:

Er du interesseret i at høre mere om forsøget eller at blive inviteret til screeningsbesøg, så kontakt medicinstuderende Camilla Foged.

E-mail: camilla.foged.01@regionh.dk

Tlf.: +45 51 52 51 19

 
 
 
 
Godkendt af etisk komité med journalnummer: HS-:H-19003094
 


Camilla Foged
Dermatologisk Bispebjerg Hospital
Valdemarsgade 79, 4.th.
1665 København V
Tlf: 51525119
cfoged@hotmail.com