Bookmark and Share
 


Deltagere med rask hud søges til forskningsprojekt

 
Du kan muligvis deltage i dette forsøg hvis du:
  • Er rask.
  • Er mellem 18 og 70 år gammel.
 

Vi søger frivillige med rask hud til et forskningsprojekt omkring biomarkører for eksem.                                                                                                      

Projektet har til formål at undersøge biomarkører for eksem. En biomarkør er en biologisk markør, som kendetegner en sygdomstilstand. En biomarkør kan derfor f.eks. være et protein eller et gen. I dette projekt vil vi gerne blive klogere på forskellige typer af eksem, særligt håndeksem og atopisk eksem (også kaldet børneeksem), og undersøge hvad der sker i kroppen, når man har eksem. Vi undersøger derfor både biomarkører fra huden og blodet ved hjælp af forskellige laboratorieanalyser. I projektet undersøger vi huden på eksempatienter, men vi har også brug for at lave de samme analyser på frivillige personer med rask hud (kontrolpersoner).

Du kan være med, hvis du: er over 18 år og har rask hud. Har en skandinavisk hudtype og forstår samt læser dansk.

OBS: Da vi aldersmatcher med eksempatienter  leder vi aktuelt efter raske kvinder mellem 18 og 30 år og raske mænd over 50 år.

Du kan ikke være med, hvis du: har haft nogen hudsygdomme som f.eks. atopisk eksem (også kaldet børneeksem eller astmaeksem), håndeksem eller psoriasis, er gravid eller ammer, ryger, er allergisk over for lokalbedøvelse, er i systemisk immunmodulerende behandling, har været i solarium eller har brugt selvbruner inden for den seneste måned eller har påført creme på din hud 24 timer inden projektet.

Det skal der ske: Forsøgsdeltagere får taget følgende prøver:

1.          Blodprøve: 20 mL blodprøve

2.          Hudprøve: En vatpind som køres ovenpå huden for at se hvilke bakterier man har på huden.

3.          Tapeprøve: Når man tager en tapeprøve, laver man ikke hul i huden, og der kommer derfor ikke et ar. Man påfører en særlig tape på huden og tager flere efterfølgende tapeprøver fra samme hudområde.

4.          Hudbiopsi: En hudbiopsi tages under lokalbedøvelse, da der kommer hul på huden, og man får derfor et lille ar, der hvor prøven er taget.

Hvis du er interesseret i vores projekt, vil vi bede dig om at læse deltagerinformationen grundigt og kontakte os til en mundtlig informationssamtale. Anna Sophie Quaade kan kontaktes på mail: anna.sophie.quaade@regionh.dk(husk navn, alder og telefonnummer)

Tlf: 38677308

 

Forsøget er detaljeret beskrevet i denne deltagerinformation. Hvis du stadig er interesseret i at deltage i projektet, efter du har talt med os i telefonen, vil vi sammen aftale en tid, hvor du kommer forbi Hud- og Allergiafdelingen på Gentofte Hospital og får taget dine prøver.  

Du honoreres med 500 DKK, som er skattepligtige.

Med venlig hilsen

Anna Sophie Quaade

Læge, Ph.d.-studerende

Videncenter for Allergi

Hud- og allergiafdelingen 

Gentofte Hospital

 

Se vedhæftede pdf-fil for yderligere information.   [hvad er en pdf-fil?]

 
 
Godkendt af etisk komité med journalnummer: HS-:H-18003149
 


Anna Sophie Quaade
Videncenter for allergi, Gentofte hospital
Kildegårdsvej 28, opgang 20A
2900 Hellerup
Tlf: 38677308
anna.sophie.quaade@regionh.dk