Bookmark and Share
 


Anvendelighed af perkutan elektrode til on-demand stimulering af dorsal genital nerve til behandling af inkontinens

 
Du kan muligvis deltage i dette forsøg hvis du:
  • Er kvinde.
  • Er mellem 18 og 80 år gammel.
  • overaktiv blære samt piercing i klitoris forhud
KVINDER MED OVERAKTIV BLÆRE OG GENITALE PIERCINGER SØGES

Projekttitel: Anvendelighed af perkutan elektrode til on-demand stimulering af dorsal genital nerve til behandling af inkontinens

Urin- og afføringsinkontinens er et stort problem for mange og en mulig behandlingsform er elektrisk stimulation af nerver, som kræver, at en batteridrevet elektronisk enhed indopereres i patientens ryg. Med dette forsøg ønsker en forskningsgruppe på Gynækologisk Obstetrisk afd. på Gentofte og Herlev Hospital at afprøve en ny metode til at behandle inkontinens, som ikke kræver operation. I forsøget bliver det undersøgt, om det er muligt at undertrykke vandladninger ved at stimulere en nerve ved kønsorganerne ved hjælp af en elektrode, der er udformet og placeret som en genital piercing.

Vi søger derfor kvinder med overaktiv blære i alderen 18 - 80 år
med piercing i klitoris forhud (vandret eller lodret)

Under forsøget bliver din blære langsomt fyldt op med saltvand via et tyndt kateter.  Når blæren er fyldt op til en vis grad, vil den trække sig sammen, og du vil føle vandladningstrang. På det tidspunkt vil vi forsøge at hæmme vandladningen via elektrisk stimulation gennem en elektrode indsat i din piercingkanal. Dette er ikke et smerteforsøg og styrken af den elektriske stimulation tilpasses individuelt i et samarbejde mellem dig som forsøgsdeltager og den forsøgsansvarlige.

Du vil blive bedt om at møde op på to forskellige forsøgsdage af hhv. 1 time og 6 timer.
Du modtager 170 kr/time som kompensation for din deltagelse. Beløbet er skattepligtigt og indrapporteres til Skat som B-indkomst. Derudover vil du få godtgjort dine transportudgifter i henhold til statens takster. 

Forsøget er godkendt af Den Videnskabsetiske Komité for Region Hovedstaden (sagsnummer H-19028495) og forløber fra august 2019 til april 2020.

Er du interesseret, så skriv til:
Gynækologisk Obstetrisk afd., Herlev og Gentofte Hospital 2730 Herlev
E-mail: forsoegspersonoab@gmail.com
 

Se vedhæftede pdf-fil for yderligere information.   [hvad er en pdf-fil?]

 
 
Godkendt af etisk komité med journalnummer: HS-:H-19028495
 


Dianna Mærsk Knudsen
InnoCon Medical
Lyngvej 1
9000 Aalborg
Tlf: 40517712
dmk@innoconmedical.dk