Bookmark and Share
 


Raske gravide kvinder søges - Biologiske Signaler i Graviditeten

 
Du kan muligvis deltage i dette forsøg hvis du:
  • Er kvinde.
  • Er rask.
  • Er mellem 18 og 35 år gammel.
  • Har et bmi på mellem 18 og 25.
  • Ikke tager medicin regelmæssigt.
  • Er gravid, men ikke længere henne end 20. graviditetsuge

Hvad er formålet med undersøgelsen?

Formålet med studiet er, at foretage en grundig undersøgelse af, hvad der sker i kvindens krop i forbindelse med graviditeten. Vi ønsker at skabe et dybdegående indblik i hvordan kroppen arbejder i de forskellige graviditetsuger. Med denne grundige undersøgelse af graviditeten er det målet at opdage og forebygge komplikationer langt tidligere i graviditeten end det er muligt i dag. Studiet er et samarbejde mellem Statens Serum Institut og Stanford University, USA.

 

Hvem kan deltage?

Du kan deltage, hvis du er gravid, mellem 18 og 35år. Du skal være ved godt helbred og må ikke have kronisk sygdom og/eller bruge receptpligtig medicin. Du må ikke være blevet gravid som følge af fertilitetsbehandling. Af logistiske årsager inkluderer vi pt. kun kvinder i stor-København.

 

Hvad skal der foregå?

Hver uge i graviditeten bliver der taget en blodprøve. Derudover vil vi i enkelte graviditetsuger indsamle vaginal-, urin- og afføringsprøver. Derudover vil vi på alle deltagere tage en blodprøve inden for et år efter fødslen. Vi tilbyder muligheden for at få taget prøverne på Statens Serum Institut eller i eget hjem, på arbejde eller studie, alt efter hvad der passer bedst.

 

Vederlag

Du får et vederlag på kr.3000,- for at deltage i projektet gennem hele perioden. Beløbet udbetales, når dit undersøgelsesforløb er afsluttet. Hvis du ønsker at melde fra i utide, vil du få et reduceret beløb. Du kan også få dækket evt. transportudgifter.

  

Hvis du er interesseret i at deltage eller blot høre nærmere om projektet, kan du kontakte studieleder Marie-Louise Rasmussen på tlf. 3268 8339, eller projektsygeplejerske Marie Høvring på tlf 2229 1717 eller via mail på gravid@ssi.dk. Du kan også læse mere om projektet på ssi.dk/gravidprojekt.

 
 
 
 
Godkendt af etisk komité med journalnummer: HS-:H-3-2014-004
 


Marie-Louise Rasmussen
Statens serum institut
Artillerivej 5
2300 København s
Tlf: 32688339
eeh@ssi.dk