Bookmark and Share
 


Patienter med type 2 sukkersyge nær Aarhus søges til klinisk forsøg der skal undersøge effekten af proteintilskud på blodsukkeret.

 

Vi søger patienter med type 2 sukkersyge der enten ikke modtager nogen medicinsk behandling eller kun behandles med enten Metformin eller Sulfonylurinstof (SU) og som ønsker at deltage i vores forsøg.

Man ved at blodsukkeret især stiger og er forhøjet efter et måltid. Andre studier har vist at indtag af et proteintilskud umiddelbart forud for et måltid kan sænke blodsukkeret ved det efterfølgende måltid. Det har især vist sig at valleprotein er effektivt til at nedsætte blodsukkeret.

I vores studie vil vi undersøge to forskellige valleproteiner og se på hvordan de påvirker blodsukkeret når de indtages 30 minutter før et måltid.

Forsøget består af to besøg/undersøgelsdage på sygehuset hvor hvert besøg varer omkring fem timer. Efter hvert af de to besøg vil du i de efterfølgende fire dage blive udstyret med en aktivitetsmåler, en mad dagbog og få påsat et måleapparat der konstant måler éns blodsukker. Du vil desuden få udleveret morgenmad til de efterfølgende fire dage. Der udleveres desuden et af de to proteintilskud som du skal indtage 30 min før morgen- og aftensmaden på to af dagene.

For ydereligere information kontakt da forsøgsansvarlige læge Stine Bech Smedegaard.

Mail: stinsmed@rm.dk

Tlf: 20714671 

 
 
 
 
Godkendt af etisk komité med journalnummer: MJ-:1-10-72-226-19
 


Stine Smedegaard
Steno Diabetes Center Aarhus
Hedeager 3
8700 Aarhus N
Tlf: 20714671
stinsmed@rm.dk