Bookmark and Share
 


Har du lyst til at prøve et nyt lægemiddel mod rødme og flushing?

 
Du kan muligvis deltage i dette forsøg hvis du:
  • Er mellem 18 og 65 år gammel.
Vi er på Dansk Hovedpinecenter og hudafdelingen i Gentofte ved at afprøve et lægemiddel, erenumab, mod rødme og flushing i rosacea. 

I dette studie undersøges det, om erenumab kan nedsætte dage med moderat/svær rødme og flushing. For at undersøge dette, behandles med erenumab over en periode på 12 uger (indsprøjtning under huden hver 4.uge). Forsøget forløbet over 24 uger og inkluderer i alt 5 besøg (ét besøg hver måned i de første 4 måneder, og herefter et enkelt opfølgende besøg 3 måneder efter sidste dosis medicin). 


Du kan muligvis deltage i dette forsøg, hvis du er mellem 18-65 år og har rosacea med daglig eller næsten-daglig rødme og/eller flushing. 


Hvis du er interesseret i at vide mere, kan du kontakte:

Nita Wienholtz, læge, ph.d.-studerende, e-mail rosacea.rigshospitalet@regionh.dk, tlf. 38 63 46 12. 


Forsøgssted: Dansk Hovedpinecenter, RH Glostrup, Valdemar Hansens Vej 5, Indgang 1A, 2600 Glostrup 


Erenumab er et såkaldt CGRP-antistof, som modvirker effekten af signalstoffet CGRP (calcitonin gen-relateret polypeptid), der findes i bl.a. kar. Studier har vist, at erenumab har en effekt på migræne, hvor det nu anvendes som forebyggende behandling. Man har for nylig fundet ud af, at der er en sammenhæng mellem migræne og rosacea, og vi håber derfor at erenumab kan have en effekt på de symptomer, man har ved rosacea. 

 
 
 
 
Godkendt af etisk komité med journalnummer: HS-:H-19086305
 


Nita Wienholtz
Dansk Hovedpinecenter
Valdemar Hansens Vej 5
2600 Glostrup
Tlf: 38634612
nwie0008@regionh.dk