Bookmark and Share
 


Raske frivillige søges til spændene projekt om hud mikroflora på mave og lår

 
Du kan muligvis deltage i dette forsøg hvis du:
  • Er rask.
  • Er mellem 46 og 82 år gammel.

Formål: Dette forsøg går ud på at undersøge den mulige bakteriekontaminering af insulinnåle og - penne, samt de diverse bakterier hos patienter med diabetes. Denne information skal bruges til udvikling af en ny injektionspen, med en flergangsnål, hvor patienten ikke behøver at skifte nålen ud ved hver injektion.

For at sikre at denne flergangsnål bliver brugt sikkert flere gange, skal vi undersøge hvilke mikrober som typisk findes ved injektionsstederne på huden af patienter med diabetes. Disse sammenlignes med hud fra raske. Vi undersøger både antallet og typer af mikroorganismer.

Vi skal derfor bruge dig. Ved brug af tape tager vi aftryk og swabs af din hud. Dette er ikke invasivt og der er ingen kendte risici ved denne metode. Prøverne tages fra din hud sted 4 gange lige efter hinanden, hvorefter vi vil undersøge hvilke mikrober vi kan finde på huden. Dette sammenlignes med prøver taget af patienter med diabetes. Dette tager blot omkring 10 minutter. 

Kompensation: Du vil modtage et gavekort på 150 dkk som belønning for din tid og deltagelse. Derudover bidrager du til et forskningsprojekt, som kan være med til at udvikle et nyt produkt og derved gavne patienter med diabetes.

Du er altid velkommen til at kontakte mig hvis du har nogen spørgsmål:

Sofia Wareham Mathiassen
Københavns Universitet & Novo Nordisk A/S 
lmp449@alumni.ku.dk
+45 93 99 00 75 

 
 
 
 
Godkendt af etisk komité med journalnummer: HS-:HS-:19070331
 


sofia Wareham Mathiassen
Malmøgade 7, 4 tv, kbh ø
2100 Copenhagen
Tlf: 93990075
sofiawareham@gmail.com