Unge mænd søges til projekt omhandlende generel anæstesi

 
Du kan muligvis deltage i dette forsøg hvis du:
  • Er rask.
  • Er mellem 18 og 35 år gammel.
  • Har et bmi på mellem 18 og 30.
  • Er ikke-ryger.
  • Ikke tager medicin regelmæssigt.
  • Højrehåndet

I dag udføres årligt cirka 200.000 generelle anæstesier (fuldbedøvelser) i Danmark, og op mod en kvart milliard på verdensplan. Alligevel ved vi endnu meget lidt om hvordan generel anæstesi påvirker hjernen. 

 Formålet med dette studie er at undersøge og sammenligne mulige forandringer i hjernen som følge af generel anæstesi (fuld bedøvelse). Vi vil ved hjælp af MR-skanninger af hjernen undersøge effekten af de to godkendte og mest almindelige midler der bruges som sovemedicin i forbindelse med generel anæstesi: Sevofluran og propofol. Sevofluran er en medicinsk gas der inhaleres, og propofol er et lægemiddel til intravenøs indgift (gives direkte i en blodåre). Yderligere vil studiet undersøge en mulig sammenhæng mellem forandringerne i hjernen efter generel anæstesi, og ændringer i træthed, kognitive færdigheder (her evner til abstrakt, hurtig og kompliceret tankegang) samt tegn på ændringer i immunsystemet i kroppen målt ved blodprøver.

 Vi søger derfor raske unge mænd og kvinder i alderen 18 - 35 år til deltagelse i projektet. For at deltage skal du være sund og rask, ikke-ryger, være normalvægtig eller let overvægtig (BMI 18-30), og ikke have et fast forbrug af nogen form for medicin (ud over prævention/p-piller).

 Ved deltagelse i projektet skal du gennemgå en helbredsundersøgelse samt to stort set identiske forsøgssessioner fordelt på fire dage med MR-skanninger, blodprøver, psykologiske tests, spørgeskemaer og i alt to gange generel anæstesi. 

 Alle forsøg udføres på Rigshospitalet Glostrup, og der ydes økonomisk kompensation for deltagelse heri (150 kroner pr. time).

 Du kan læse mere om forsøget, metoder og etiske overvejelser i deltagerinformationen, som fremsendes ved kontakt til undertegnede. Har du spørgsmål eller tvivl omkring metoder, forløb eller andet, er du meget velkommen til at kontakte os for en uddybende samtale.

 FOR YDERLIGE OPLYSNINGER, KONTAKT VENLIGST


 Signe Sloth Madsen, læge

signe.sloth.madsen@regionh.dk / tlf. 4025 4790

 

Projektet udføres af:

- Signe Sloth Madsen, læge. Neuroanæstesiologisk klinik, Rigshospitalet Glostrup.

Mohammad Sohail Asghar, læge, phd, master of disaster management. Neuroanæstesiologisk klinik. Rigshospitalet.

- Karsten Skovgaard Olsen, læge, dr.med.

- Professor Ismail Gögenur, Overlæge, dr.med, Center for Surgical Science, Sjællands Universitets hospital, Køge

- Professor Kirsten Møller, overlæge, phd, dr.med. Neuroanæstesiologisk klinik, Rigshospitalet.

- Professor Henrik Bo Wiberg Larsson, overlæge, dr.med. Functional Imaging Unit, Klinisk Fysiologisk og Nuklearmedicinsk Afdeling, Rigshospitalet Glostrup.
 

 
 
 
 
Godkendt af etisk komité med journalnummer: HS-:H-18028925
 


Signe Sloth Madsen
Rigshospitalet Glostrup
Opgang 4, 3. sal. Valdemar Hansensvej 15
2600 Glostrup
Tlf: +4540254790
signe.sloth.madsen@regionh.dk