RASKE FORSØGSPERSONER TIL MR-SKANNINGER

 

Du kan muligvis deltage i dette forsøg hvis du:

• Er over 18 år gammel
• Ikke lider af migræne eller har forældre, søskende eller børn der lider af migræne
• Ikke har nogle psykiatriske tilstande
• Ikke er gravid eller ammende, eller har planer om at blive gravid under forsøgsperioden
• Ikke tager medicin regelmæssigt (svangerskabsforebyggende undtaget)
• Ikke har svær klaustrofobi 

Baggrund

Tidligere studier har antydet at migræne patienters hjerne er strukturelt og funktionelt anderledes end den øvrige befolknings. I dette studie vil vi undersøge forskelle mellem raske kontrollers hjerne og migræne patienters hjerne ved at anvende MR-skanninger. Derudover vil vi også undersøge om der forskelle i en række signalstoffer og betændelsesmarkører i blodet af raske kontroller ift. migrænepatienter. Vi vil også undersøge om der sker forandringer i hjernen over tid hos raske deltagere, for at udelukke at eventuelle forandringer i hjernen af migrænepatienter i løbet af en forebyggende behandling ikke skyldes spontane ændringer. Du vil således indgå som rask forsøgsdeltager i et studie der involverer forebyggende behandling af migrænepatienter. Du vil som rask forsøgsdeltager ikke modtage nogen behandling eller medicin i øvrigt i forbindelse med din deltagelse, men kun blive MR-scannet og få taget blodprøver.

 

Hvor & hvornår: Søndag formiddag og eftermiddag eller torsdag aften. Undersøgelserne foregår på Rigshospitalet, opgang 6, Blegdamsvej 9, 2100 Østerbro.

 

Hvor tidskrævende: Deltagelse involverer 1 eller 3 besøg fordelt over et år. Ved det første besøg vil du blive informeret uddybende om projektet, hvorefter du tilbydes en betænkningstid på 3 dage. Hvis du beslutter dig for at ville deltage, vil der blive foretaget en forundersøgelse, et kort interview, en MR-skanning, og blodprøvetagning (ca. 2 time). Det andet besøg ligger 6 måneder efter det første besøg. Det andet besøg involverer en MR-skanning og blodprøvetagning (ca. 1,5 time). Det tredje besøg ligger 12 måneder efter det første besøg. Det tredje besøg involverer en MR-skanning og blodprøvetagning (ca. 1,5 time).

 

Ubehag: Der skal tages blodprøver via et prik i huden, hvilket kan medføre kortvarigt ubehag og dannelse af et ”blåt mærke”. MR-skanningerne indebærer ikke røntgenstråler eller stråleskade af vævet. Der er ingen risiko forbundet ved forsøgene. Der gives en ulempegodtgørelse totalt ca. 1250 kr. (skattepligtig B-indkomst) for alle 3 besøg. Vi dækker desuden transportomkostninger.

 

Forsøget er godkendt af den Videnskabsetiske Komité, Journal nr: H-20033264

 

Henvendelse på E-mail: reform-migraine.rigshospitalet@regionh.dk 

 
 
 
 
Godkendt af etisk komité med journalnummer: :20033264
 


Rune Häckert Christensen
Dansk Hovedpinecenter
Valdemarhansens vej 5
2600 Glostrup
Tlf: 61277350
rune.haeckert.christensen.02@regionh.dk