RASKE KVINDER SØGES - HJÆLP FORSKNINGEN PÅ VEJ!

 
Du kan muligvis deltage i dette forsøg hvis du:
  • Er kvinde.
  • Er rask.
  • Er mellem 18 og 50 år gammel.
  • Har et bmi op til 35.

RASKE KVINDER SØGES - HJÆLP FORSKNINGEN PÅ VEJ! 

 

Vi er en gruppe forskere fra Aarhus Universitet som i samarbejde med VIA University College er i gang med et forskningsprojekt, hvor vi har brug for raske testpersoner.  


Nedsat muskelstyrke, balance- og præstationsevne og ændret oplevelse af berøring ses ofte hos yngre patienter med længerevarende hoftesygdom. Når patientens muskelstyrke og hoftefunktion skal fortolkes, er det afgørende at have referenceværdier fra raske personer at sammenligne patienterne med.  

Formålet med forskningsprojektet er derfor at kortlægge muskelstyrke, balance- og præstationsevne samt følsomhed for berøring og dyb tryk hos raske personer i alderen 18-50 år. Formålet er endvidere at undersøge pålideligheden af disse tests. Hvis du er interesseret og kan sætte flueben ved følgende punkter, vil vi meget gerne høre fra dig. 


Jeg er 18-50 år  

Jeg har ikke smerter i hofte/lyske, knæ, ankel eller ryg, der har betydning for min hoftefunktion. 

Jeg har ikke tidligere gennemgået større operationer af min ryg eller ben, der har betydning for min hoftefunktion. 

Jeg er ikke bekendt med, at jeg har en sygdom eller skader i ryg eller ben, der har betydning for min      
        hoftefunktion. 

Jeg dyrker ikke eliteidræt. 

 

Tests gennemføres på VIA University College, Campus Aarhus N, Hedeager 2, 8200 Aarhus N. Det tager ca. en time at gennemføre tests. Da vi gerne vil teste pålideligheden af vores tests, vil vi gerne teste dig to gange med en periode på 7-14 dage mellem hver testgang. Vi er meget fleksible ift. testtider. 


Du vil blive testet med en muskelkraftmåler, en et-bens balance måler samt en hoppe test. Desuden måler vi følsomhed for berøring ved standardiserede målere. Testmetoderne er sikre og ikke forbundet med smerter. Alle oplysninger om dig sikres anonymt på en anerkendt og to-faktor låst database. Du vil modtage skriftlig og mundtlig information om projektet inden du beslutter dig for at deltage. Kontakt os meget gerne, hvis du ønsker at hjælpe forskningen på vej og høre nærmere. 


Afslutningsvis vil du have mulighed for at få indsigt i dine resultater og du kan tilvælge at modtage anbefaling til videre træning af din hofte.  


Kontaktperson: Sofie Hedegaard Kristensen

Tlf.nr.: 27 50 12 92

E-Mail: 292344@via.dk


Tlf.nr.: 27 50 12 92  Mail: 292344@via.dk 

 
 
 
 
Godkendt af etisk komité med journalnummer: MJ-:1-10-72-1-21
 


Sofie Hedegaard Kristensen
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N
Tlf: 27501292
292344@via.dk