Raske forsøgspersoner + 60 år søges til MR!

 
Du kan muligvis deltage i dette forsøg hvis du:
  • Er rask.
  • Er mellem 60 og 100 år gammel.

Som rask forsøgsperson vil du få foretaget en magnetisk resonans spektroskopi (MRS) for at måle mængden af fedt i din knoglemarv. Resultatet vil blive brugt til sammenligning med fedtmængden i knoglemarven hos patienter med blodsygdomme. 

 

Målet med undersøgelsen er at afklare om disse patienter har forøget fedtvæv i knoglemarven. Undersøgelsen er en del af et større lægemiddelforsøg, hvor vi tester om vi kan forebygge udviklingen af alvorlig blodkræft.

 

Det praktiske

MRS vil foregå på røntgen afdelingen på Roskilde hospital. MRS er meget lig en almindelig MR-scanning. Undersøgelsen foregår ved at du ligger på et undersøgelsesleje, som bevæger sig ind i den tunnelformede scanner, der ved hjælp af magnetisme måler mængden af fedt. Selve undersøgelsen varer ca. 45 min. 

 

Honorar

Du vil modtage et honorar på 1000 kr. for din deltagelse i projektet, samt dækning af transport til Roskilde (max. 200 kr.).  Honoraret er skattepligtigt.

 

Kontakt

For mere information eller ønske om deltagelse, bedes du venligst kontakte os på mail stop-leukemia.rigshospitalet@regionh.dk. Skriv gerne et telefonnummer i mailen, så vil vi ringe dig op.

 
 
 
 
Godkendt af etisk komité med journalnummer: HS-:H-20072725
 


Epi-/Genom lab, Afdeling for blodsygdomme
Rigshospitalet
Blegdamsvej 9
2100 
Tlf: